Kom gezellig een dagje varen over de Vecht en geniet van de mooie natuur en de historische stad Weesp!

Weesp is een prachtige kleine stad, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Holland, ingesloten tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht. Het heeft ruim 20.000 inwoners en een oppervlakte van 21,88 km2.

Het stadje staat vol met monumenten zoals de Van Houtenkerk, het Stadhuis, de Grote Kerk, Laurentiuskerk en Fort Ossenmarkt. In het stadhuis op de tweede etage is een museum te bezoeken. Hier wordt het verhaal verteld over de stad en haar inwoners.

Weesp staat bekend om haar bijzonder fraaie en kwalitatief hoogstaand porselein, uit de jaren 1759 tot en met 1768. Maar ook de jenever- en bierindustrie heeft op volle toeren gedraaid. En iedereen kent de chocolade van Van Houten wel. Jarenlang stond de Cacaofabriek C.J. van Houten in Weesp.

Er zijn veel plekjes te vinden om heerlijk een kopje koffie te drinken, te lunchen of te dineren. Neem eens plaats op één van de terrassen en geniet van het uitzicht!

Op de kaart hieronder een aantal mooie bezienswaardigheden om te zien of locaties om te bezoeken tijdens de vaart. De mooie kerk in de kom,  de molens, Fort Ossenmarkt en het Fort Uitermeer.

Zin om te dobberen of te zwemmen? Kijk dan eens bij het koeienstrandje of spring in het frisse natuurwater van Hinderdam. Jong en oud zal zich goed vermaken. Veel plezier!

Meer weten over Weesp? Kijk dan op Welkom in Weesp.

Kaart van de Vecht
 1. Fort Ossenmarkt
 2. Café ‘t Helletje
 3. Laurentiuskerk
 4. Nelis ijssalon
 5. Lange Vechtbrug
 6. Jachthaven
 7. Molen De Vriendschap
 8. Molen De Eendragt
 9. Koeienstrandje
 10. Hinderdam
 11. Fort Uitermeer

Kun je niet wachten om alles te bekijken? Reserveer dan nu een elektrische sloep en geniet van deze mooie dag!

Heb je nog vragen? Kijk dan bij de veel gestelde vragen.